Säsongen så här långt

303767-football

Fotbollsallsvenskan är i år inne på sin 91:a säsong sedan starten 1924. Omgång 21 blev nyligen färdigspelad och vi omgång 22 startar fredagen 28/8.

Nykomlingarna för denna säsong är Hammarby IF, som senast var med i Allsvenskan 2009, och GIF Sundsvall, som senaste var med 2012. Våra regerande mästare för denna säsong är Malmö FF.

En ny liten sak för denna säsong är att domarna har fått ett praktiskt litet verktyg att arbeta med, det är frisparkssprejen som slog igenom under världsmästerskapet i fotboll 2014 i Brasilien. Denna lilla sprej används både för att markera var bollen ska ligga och var försvarsmuren får stå, vilket ju är 9.15 meter. På så sätt är det mycket lättare för domare att se om muren rör sig för nära innan frisparken görs.

Men tillbaka till själva Allsvenskan. Det är minst sagt en hård kamp om första platsen, poängskillnaden mellan första och sjätte plats är bara fyra små poäng. Ställningen bland dessa sex ser just nu ut som följer:

  1. IFK Göteborg – 38 poäng
  2. IF Elfsborg – 38 poäng
  3. IFK Norrköping – 38 poäng
  4. Djurgårdens IF – 36 poäng
  5. AIK – 36 poäng
  6. Malmö FF – 34 poäng

Så även om de regerande mästarna endast ligger på sjätteplats är det knappast över för dem, speciellt inte eftersom det är åtta omgångar kvar.

IFK Göteborg har legat på förstaplats ända sedan omgång 8, men med tanke på hur ställningen ser ut är detta knappast garanterat att fortsätta. Dock så ska man aldrig säga aldrig.

Omgång 22 blir nog inte den omgång som kommer att förändra mycket i ställningarna, de flesta matcher är mellan de lag som ligger högt upp i ställningen och de som ligger långt ned. Men det skadar aldrig att få ett par spelförslag vad gäller oddsen.

Man kan alltid se till att hålla sig uppdaterat rent allmänt också, detta gör man lätt genom att följa uppdateringarna på Allsvenskan.se.