Londonderbyn

I Premier League så svämmar det nästan över med Londonlag och således också med Londonderbyn. Därför berättar vi här i urval om ett par av de hetaste och utelämnar således också några.

Ni kommer att märka att ett av fotbollslagen förekommer två gånger, nämligen Chelsea. Detta är inte för att vi trycker bättre om Chelsea än något annat lag, utan snarare för att de är med i flera heta derbyn.

Chelsea

Chelsea – Arsenal

  • Rivalitetstemperatur – Medelhög. Högre nu än den var tidigare, men inte det allra hetaste derbyt.
  • Historia – Historiskt sett så har dessa lag inte varit några stora rivaler eftersom man egentligen inte haft speciellt många viktiga duster genom åren. Rivaliteten utanför planen har dock funnits och i och med Chelseas steg upp bland de stora lagen i början av 2000-talet så blev också rivaliteten större.
  • Kommentar – Idag är rivaliteten förhållandevis stor mellan klubbarna och i diverse rankingar där man frågat fotbollsfans så är båda lagen ett av de mest avskydda lagen av respektive lags supporters.

Arsenal – Tottenham

  • Rivalitetstemperatur – Hög och hatisk, har alltid varit, kommer alltid att vara.
  • Historia – Dessa lag är ärkerivaler och det är något som aldrig kommer att förändras oavsett vilken serie respektive lag spelar i eller vilka som spelar i respektive lag. Rivaliteten går så långt tillbaka som till 1800-talet och innan fotbollen ens hade hunnit växa sig stor. Mer utförligt om historien kring rivaliteten kan du hitta du under Arsenals sida på Svenskafans.com, men betänk att det är skrivet av någon med Arsenalsympatier.
  • Kommentar – Ett derby som alltid kommer att vara värt att se och ett derby där du som neutral åskådare alltid bör låtsas hålla på det lag vars fans är i närheten av dig – för säkerhets skull.

Chelsea – QPR

  • Rivalitetstemperatur – Hög
  • Historia – Sedan 60-talet så har lagen mötts närmare ett femtiotal gånger och det är i huvudsak det rika Chelsea som har vunnit matcherna, men någon gång har QPR ”smutsat ned” Chelseas finkostym med segrar.
  • Kommentar – Rivaliteten baseras en hel del på ett ”rika mot fattiga”-tänk. Stora rika Chelsea, mot det lite fattigare och inte lika snygga Queens Park Rangers. Ni kan tro att de bästa segrarna för QPR-fansen har varit de mot Chelsea som skett med flera mål.