Allsvenskan 2014

Allsvenskan 2014 har precis dragit igång med sexton lag från hela landet som kämpar om titeln. Vinnaren får representera Sverige i Champions League-kvalet.

Fotbollssäsongen 2014 har precis avslutats i de flesta stora fotbollsländer. Så är dock inte fallet i Sverige. Fotbollsyran fortsätter i Allsvenskan precis efter det att VM har spelats. Vad bör du fokusera på när du följer årets SM i fotboll – Allsvenskan?

Spelaren som är med i VM

Visst har Sverige förlorat den där matchen i Portugal. Vi är inte med, dock är en spelare i Allsvenskan med i Brasilien i alla fall. Han representerar nämligen ett annat landslag. Celso Borges från AIK är med och spelar för Costa Rica. Du kan se honom i Allsvenskan när han är tillbaka. Det är det som är det sköna med att inte ha höst-vår säsong som alla andra ligor. Vi får se VM-spelarna ”in action” direkt efter VM, medan alla andra får vänta på hösten.

Vinner MFF titeln igen?

MFF är klara favoriter för att ta titeln i år. Det blir en del heta matcher under sommaren – bland annat mot Elfsborg, Kalmar och Göteborg. Klarar de pressen, är det uppenbart att de tar hem titeln i år igen.

Orkar Anders Svensson göra fler mål?

Anders Svensson spelar för Elfsborg och är snart 40. Han har varit med om otroligt mycket i det svenska landslaget. Alla svenskar vet vem han är. Bortsett från en viss Zlatan Ibrahimovic är Anders Sveriges mest kände fotbollspelare. Kommer han att orka i en säsong till? Gör han fler mål? Hittills har han gjort ett som borde ha underkänts enligt vissa. Det återstår att se om herr Svensson hjälper Elfsborg att nå Europa League än en gång.

Vem står på pallen när säsongen är över?

Det är enormt viktigt att hamna bland de tre bästa. Då får man nämligen chansen att representera Sverige på europeisk nivå. Malmö FF kan vara rätt säkra på att de når målet. Det kan man dock inte säga om fem-sex lag som kämpar om resterande platser: Elfsborg, Kalmar, Häcken, AIK och IFK Göteborg som ligger bäst till. Blir det kanske Djurgården eller Åtvidaberg som tar hem en europaplats? Även Helsingborg är med i striden, men måste vinna i princip varje match för att säkra bronset.