Fotbollssäsongen 2014

Fotbollssäsongen 2014 lider mot sitt slute i maj eller juni i de flesta europeiska länder. Det ser som vanligt ut att bli en tät och intensiv kamp om ligaguldet i England, Spanien, Tyskland och Frankrike.

När det gäller Sverige och Allsvenskan så startar säsongen under den tidiga våren. Vi har en fantastisk fotbollssäsong att se fram emot där vi givetvis inte får glömma bort slutspelet i UEFA Champion’s League i maj samt VM i Brasilien under sommaren.

Ronaldo

Engelska PL, La Liga, Bundesliga och Ligue 1

Till Europas populäraste fotbollsligor hör engelska Premier League (PL), spanska La Liga, tyska Bundesliga och Frankrikes Ligue 1. När det gäller England och PL saknas mästarlaget Manchester United som haft ett motigt år. I stället är det Liverpool, Chelsea och Manchester City som tävlar om guldet. I Spanien är det i vanlig ordning Barcelona och Real Madrid som slåss om guldet, dock med en utmanare i Atletico Madrid som i skrivande stund ligger jämsides med de två klassiska lagen. I Tyskland är det inte oväntat mästerlaget Bayern München som toppar ligan. Försprånget är sanslösa 20 poäng till tvåan och trean Dortmund respektive Schalke 04. Även i Frankrike ser det ut att bli regerande mästarna Paris St Germain där Zlatan fortsätter att ösa in mål. Försprånget till tvåan Lyon är för närvarande 13 poäng.

UEFA Champion’s League

I Champion’s League finns fortfarande många klassiska topplag kvar. Spanska Real Madrid och Barcelona kämpar sig kvar i medan regerande mästarna Bayern München ser ut att gå mot en ny final. Bland de kvarvarande engelska lagen ser Chelsea ut att vara starkast. Kanske kan man utmana de spanska topplagen och Tysklands stolthet – allt är möjligt i ett cup-slutspel och en final som avgörs på neutral plan.

Huvudattraktionen – VM i Brasilien

Även om Sverige och Zlatan inte deltar i fotbolls-VM i Brasilien finns alla de klassiska lagen med såsom värdnationen Brasilien, Tyskland, Argentina, England samt regerande mästarna Spanien. Eftersom det är fyra år mellan varje världsmästerskap är förväntningarna höga på årets huvudattraktion i fotboll. Det kommer säkerligen bli ett spännande mästerskap med många vackra mål.