Fotbollssupporter 2014

Som gedigen fotbollssupporter är du naturligtvis ledsen och besviken att Sverige inte tog sig till VM 2014 i Brasilien. Men älskar man fotboll så brukar man ha en plan B om favoritlaget inte får vara med. Hemmaspelarna, det brasilianska landslaget är  favoriter, men även Tyskland och Spanien blir farliga.

Fotbolls-VM spelas den 12 juni och den 13 juli, så vill man se hela VM så gäller det att ha lång semester. Men tack vare tidsskillnaden spelas de flesta matcherna på kvällstid så det går att uppleva fotbollsfesten trots att man jobbar.

Fotbolls VM

Supporter

Vilket lag du nu än hejar på kan du stötta laget på olika sätt. Kanske vill du ha prylar i lagets färger och med lagets logga. Mycket sådant hittar du hos Supporterprylar.se, samt landslagströjor, kaffemuggar, halsdukar och nyckelringar bara för att nämna några saker. Andra sätt att visa sitt stöd kan vara att blogga om sina upplevelser i anslutning till VM. Det finns även möjlighet att skriva en krönika och rapportera till Sveriges största VM sajt vm-fotboll.se.

Matcherna

Är man riktigt fotbollstokig så åker man till Brasilien för att se idolerna spela live. Matcherna under VM kommer att spelas i 12 olika städer, exempelvis São Paulo (som har öppningsmatchen), Brasília, Salvador och Rio de Janeiro, men de specialdesignade matchresorna sköter om transporter mellan de olika arenorna.

Stjärnorna

VM är förstås helt smockfullt av stjärnor som trängs innanför Brasiliens gränser vi tänkte här räkna upp några av de allra största.

Neymar – Neymar skulle kunna kallas för hemmanationens stora hopp, åtminstone om man ska tro den brasilianska befolkningen och många experter. Han förväntas bära det brasilianska landslaget på sina axlar och ge dem det guld de så förtvivlat önskar.

Lionel Messi – Vad vore denna lista utan en av världens genom tiderna bäste fotbollsspelare. Messis säsong har kantats av motgångar och skador vilket förstås kan ses som en nackdel, men vi räknar istället med att han kommer in i turneringen fräschare än någon annan och kommer att dominera på planen.

Ronaldo – Världens just nu bäste fotbollsspelare är Cristiano Ronaldo. Visst har Portugal ett rätt bra lag på pappret, men det är Ronaldo som gör att man inte kan räkna bort dem från att kunna tänkas gå långt.

Luis Suarez – Hela Europas kanske bäste anfallare denna säsong är också med i VM med sitt Uruguay. Suarez målfarlighet gör att Uruguay kan bli en outsider i detta mästerskap.